недеља, 26. август 2018.

Уб

Ако те девојка остави или ако те железница изда и остави на станици као куче испред касапнице, када ти све лађе потону, сви авиони попадају а возови буду отказани, ако незнаш шта са собом преко дана увек можеш отићи у место звано Уб. Када желиш да убијеш бесмисао, путовање је увек добра опција. Сигуран сам да у вашој близини постоји место у коме још нисте били. Тако је тога дана када је отказан воз за Сталаћ, у мојој близини био Уб. Немајући више куд, ја и сапутник смо отишли тамо. Ако сте из Београда Можете устати у нормално доба, негде око 7, отићи до Уба, бити тамо, обићи цео град, вратити се назад, успут посетити Обреновац и још ће вам остати времена да одете и до стадиона фк Чукаричког и погледате утакмицу.  

Место у коме је рођена још увек жива фудбалска легенда Драган Џајић осим тога, познато је и по свом необичном имену које цело стаје на регистарску таблицу аутомобила домицилног становништва. Кад је већ тако и река која протиче кроз град се тако зове. Да ствар буде забавнија и њихово пиво се тако зове – Убско. Иста пивара производи и Туборг без неколико слова нараво. Уб садржи једну музичку школу, једну јако лепо уређену цркву и црквену порту, аутобуску станицу, градски трг, већи дом здравља, ловачко друштво и још по нешто.

                              

    Од занимљивих објеката ту је и овај са слике, романтични кутак за младенце. Општина Уб је схватила како трубачки оркестри ремете нормалан рад општинских чиновника, подстичући на радост, весеље и свеопшти јавашлук, па су простор за венчања изместили изван општинске зграде у овај симпатични објекат. 
   


Ту је и овај симптични трг, за ову прилику окупан и умивен кишом. Лепо и пространо, погодно за све врсте прослава. Можда и најлепши објекат у целоме убу јесте њихова црква и њено двориште. Када би се тако нешто делило овај би верски објекат добио свих 5 звездица. 





1 коментар: